Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، با آغاز ماه محرم، نمایش ۴ فیلم کمدی از امروز در سینماهای سراسر کشور متوقف می‌شود تا یک سقوط آزاد محض در گیشه، در انتظار سینمای ایران باشد.

البته با توجه به تعطیلی چند روزه سینماها طی هفته آینده، این رکود، شدت بیشتری به خود می‌گیرد و بنابراین ضرورت حکم می‌کند برای نیمه دوم محرم و تمامی ماه صفر، با یک برنامه‌ریزی درست، از خسارت بیشتر به سینماها جلوگیری به عمل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ضرورت زمانی جدی‌تر می‌شود که با رصد وضعیت فروش فیلم‌ها طی دو ماه محرم و صفر سالیان گذشته، متوجه می‌شویم که در این دو ماه، فیلم‌ها با افت فاحشی به لحاظ تعداد مخاطب مواجه شده و فارغ از محتوای آثار، استقبال چندانی از این فیلم‌ها به عمل نمی‌آید.

بر روی کاغذ، این روند برای محرم و صفر امسال، با دور تندتری رقم خواهد خورد و بسیار تاسف‌بار خواهد بود در سالی که نمایش (اکران) نوروز، عیدفطر و نمایش تابستان آن، اتفاق ویژه‌ای را در سینمای ایران رقم نزد، حال بخواهیم دوماه پایانی تابستان را نیز این‌چنین خنثی بدانیم و تابستان را به فصل سوخته سینما تبدیل کنیم.

البته در سال‌هایی که مدیران سینمایی و سینماداران برای نمایش ماه رمضان، برنامه‌های ویژه‌ای داشتند، سبب شد تا این نمایش به یکی از طلایی‌ترین نمایش‌های سال تبدیل شود و برای محرم و صفر نیز می‌توان با در نظر گرفتن تدابیری، رونقی نسبی را به سینماها بازگرداند تا سینما با دستی پر به استقبال پائیز برود. در ادامه، سه راهکاری را مطرح می‌کند که از قابلیت اجرایی بالایی برخوردار بوده و نمایش این دو ماه را با رونق مواجه خواهد کرد.

۱.لازم‌الاجرا شدن طرح بلیت شناور

بسیار عجیب است که چرا چنین طرح آزموده شده در بسیاری از کشورهای پیشرفته، در ایران، با اما و اگرهای بسیاری مواجه است. این تعجب زمانی بیشتر می‌شود که حتی پس از رشد ۳۵ درصدی مخاطبان چند فیلمی که بلیت شناور برای آنها به صورت آزمایشی پیاده‌سازی شد، باز هم مدیران سینمایی کشور و سینماداران، تمایلی کافی برای لازم‌الاجراکردن این طرح تضمینی نشان نمی دهند.

در این طرح، نوبت ها (سانس)، بسته به موقعیت زمانی، از قیمت‌های شناور برخوردار هستند و این شکست قیمت‌ها در ساعات مختلف روز سبب می‌شود تا مخاطبان هدف بیشتری، بسته به تمکن مالی، از فیلم‌ها استقبال کنند. این طرح به ویژه برای جوانان و دانشجویانی که نمی‌توانند مخاطبان نوبت‌های شبانه باشند، از اهمیت بسیاری برخوردار است و سبب می‌شود تا ضریب اشغال سینماهای کشور در نوبت‌های ظهر و بعدازظهر، تا حدود قابل توجهی، افزایش یابد.

۵ فیلم پرفروش گیشه در چهار ماه اول سال کدامند؟ | آمار فروش سینمای ایران در ۴ ماه نخست سال

این فیلم پای «جن» را به سینما باز کرد | تک‌ ستاره‌های اخیر سینمای ترسناک ایران

کمتر از ۲ درصد؛ سهم تماشاگر فیلم کودک در دایره مخاطبان سینما

۲.نیم‌بها شدن نوبت‌های روزانه سینماها

اگر طرح بلیت شناور به عنوان یک طرح استاندارد جهانی، مورد پذیرش واقع نشود، می‌توان به نیم‌بها کردن تمامی نوبت‌های روزانه سینماهای کشور طی ۲ ماه محرم و صفر به شکلی ویژه اندیشید؛ طرحی که در ماه رمضان امسال نیز به شکلی کج‌دارومریز به کار بسته شد اما به دلیل نبود خوراک کافی، نتوانست به نتیجه مطلوب برسد. بنابراین کاملا مشخص است که اگر نوبت‌های روزانه سینماهای کشور طی این دو ماه به شکل نیم‌بها ارائه شود، قطعا درصد رشد قابل‌توجهی نصیب گیشه سینماهای کشور خواهد شد.

۳. نمایش گسترده

تعطیلات چندروزه محرم، زمان بسیار مناسبی برای کنار گذاشتن فیلم‌هایی است که امتحان خود را در گیشه پس داده‌اند. بنابراین با باز شدن فضا، از ۱۹ مرداد، زمینه خوبی برای نمایش فیلم‌های پرمخاطب فراهم می‌شود.

این قاعده، بارها به اثبات رسیده که مخاطب از هر فیلم خوبی، در هر برهه زمانی، استقبال می‌کند. لذا بازه محرم و صفر، که طی آن، فرصت مناسبی برای استقبال از آثار روی پرده فراهم است، زمان بسیار خوبی برای نمایش آثار درخور توجه است. قطعا تلاش برای نمایش فیلم‌های مخاطب‌پسند طی این دوماه، زمینه را برای جذب حداکثری فراهم خواهد کرد. مدیران سینمایی نباید مرعوب نام این دوماه شده و قاعده را این‌گونه فرض کنند که طی این دوماه، اقبال چندانی در حوزه استقبال مخاطبان صورت نخواهد گرفت.

مدیران سینمایی کشور که همواره تمامی تخم‌مرغ‌های خود را در سبد نمایش فیلم خوب قرار می‌دادند، این‌بار باید چرخشی معنادار به سمت مخاطب داشته باشند و زمینه‌هایی را فراهم کنند تا مخاطب به سینما بیاید. یعنی به جای تمرکز بر روی فیلم، بر روی مخاطب توجه شود تا با نمایش هر فیلمی، پای آنها به سینما باز شود. همین که مخاطب به سینما آمد، یعنی سینمای ایران یک قدم به صنعتی شدن نزدیک می‌شود و این مهم محقق نخواهد شد مگر با اجرایی کردن راهکارهایی که ضمانت بسیار بالایی برای گرم کردن تنور گیشه دارند.

کد خبر 694376 منبع: ایرنا برچسب‌ها فيلم سينمايى فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فيلم سينمايى فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران مدیران سینمایی سینماهای کشور سینمای ایران برای نمایش محرم و صفر نوبت ها فیلم ها دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

المنه لله که در میکده باز است
زان رو که مرا بر در او روی نیاز است

خم‌ها همه در جوش و خروشند ز مستی
وان می‌که در آن جاست حقیقت نه مجاز است

از وی همه مستی و غرور است و تکبر
وز ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است

رازی که بر غیر نگفتیم و نگوییم
با دوست بگوییم که او محرم راز است

شرح شکن زلف خم اندر خم جانان
کوته نتوان کرد که این قصه دراز است

بار دل مجنون و خم طره لیلی
رخساره محمود و کف پای ایاز است

بردوخته‌ام دیده چو باز از همه عالم
تا دیده من بر رخ زیبای تو باز است

در کعبه کوی تو هر آن کس که بیاید
از قبله ابروی تو در عین نماز است

ای مجلسیان سوز دل حافظ مسکین
از شمع بپرسید که در سوز و گداز است

شرح لغت: غرور: فریفتگی به حسن و دلیری در دلبری/ تکبر:گردن کشی.

تفسیر عرفانی:‌

۱- حتماً اوضاع بر وفق مراد شما خواهد شد و جای هیچ گونه نگرانی و اضطراب وجود ندارد. این دل مشغولی شما به علت وسواس و بی حوصلگی می‌باشد. پس توکل بر خدا کنید و سوره مبارکه السبا، آیه ۲۰ تا ۳۵ را با معنی و حضور قلب بخوانید که گشایش است.

۲- هیج کس از درد دل شما آگاه نیست و همه ریشخند می‌کنند.

۳- حضرت حافظ در بیت هفتم و آخر می‌فرماید:

زمانی که چشم به روی تو گشوده ام، مانند باز شکاری، از هر چه در جهان است، جز تو، چشم دوخته ام.

*‌ای یاران مجلس، از داغ دل حافظ ناتوان، تنها شمع اطلاع دارد که مانند وی می‌سوزد و می‌گذازد.

پس او نیز شما را خیلی دوست دارد و تردید شما ابدا موردی ندارد.

تعبیر غزل:

شکر خدای را به جا بیاور که در‌ها به رویت گشوده خواهد شد و رویاهات با حقیقت پیوند می‌خورد. شخصی وارد زندگیت می‌شود که می‌توانی او را محرم راز‌های ناگفته خود بدانی و به او اعتماد کنی. او چشم تو را بر روی همه جهان می‌بندد و دیدگانت را تنها به روی زیبایی‌ها می‌گشاید. پس بی آنکه غم و اندوه به وجود خود راه دهی خود را برای آمدن او آماده کن.

دیگر خبرها

  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • هافبک مس در فرم روز‌های انتقال به استقلال 
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد