Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@20:30:21 GMT

اهمیت چیلر، سردخانه و تونل انجماد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۳۱۶۵

اهمیت چیلر، سردخانه و تونل انجماد

با توجه به اهمیت بسیار زیادی که وسایل تبریدی یا خنک کننده دارند، در این مطلب قصد داریم سه محصول صنعتی و پرکاربرد را معرفی کنیم. معرفی این محصولات کمک می کند تا افرادی که قصد راه اندازی کسب و کاری داشته و یا نیاز به وسایل خنک کننده صنعتی دارند، بتوانند با این محصولات آشنا شوند.

چیلر، سردخانه صنعتی و تونل انجماد سه محصولی هستند که قصد داریم به معرفی آنها بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه محصول را شرکت های تولیدی در ابعاد مختلف و با تنوع زیادی روانه بازار می کنند.

سیکل تبرید تراکمی برای راه اندازی انواع وسایل خنک کننده از جمله چیلر، تونل انجماد و سردخانه صنعتی مفید است. سابقه استفاده از این سیکل به قرن نوزدهم بر می گردد.

برای اینکه بتوان سیکل تبرید تراکمی را در یک محصول خنک کننده راه اندازی کرد، به وسایل و اجزای مختلفی نیاز است که از جمله این تجهیزات می توان به کندانسور، کمپرسور، شیر انبساط، اواپراتور و... اشاره کرد. البته باید به این موضوع توجه شود که قلب این سیکل را کمپرسور تشکیل می دهد.

با توجه به اهمیت کمپرسور، شرکت های سازنده باید کمپرسور را متناسب با ظرفیت دستگاه خنک کننده و از شرکت های معتبر دنیا تهیه کنند.

آشنایی با چیلر یا سرد کن 

یکی از کاربردی ترین سیستم های تبرید تراکمی، چیلر نام دارد. چیلر را سرد کن نیز می گویند .دو سیستم کلی برای استفاده از چیلر وجود دارد که به آنها تبرید تراکمی و جذبی می گویند. معمولا چیلر از نظر نوع خنک کردن گاز موجود در کندانسور به سه مدل آب خنک، هوا خنک و تبخیری تقسیم بندی می شود. 

آشنایی با انواع چیلر تبرید تراکمی و جذبی

در مدل تراکمی، معمولا تراکم گاز می تواند اساس کار تبرید باشد. افزایش فشار و متراکم سازی گاز توسط کمپرسور انجام می گردد. پس از متراکم شدن گاز وارد کندانسور می شود و خنک شدن گاز باعث می شود تا تبدیل به مایع شود. شیر انبساط می تواند کمک کند تا این مایع وارد اواپراتور شود. این کار باعث می شود تا آب موجود خنک شود. مدل جذبی نیز به طور کلی همین سیستم را دارد با این تفاوت که محلول خاصی وجود دارد تا پس از خروج بخار آب از اواپراتور، آب را جذب کند.

آشنایی با تجهیزات مورد استفاده برای چیلر تراکمی و جذبی

برخی از تجهیزاتی که برای چیلر تراکمی مورد استفاده قرار می گیرند با سیستم جذبی مشابه بوده و بعضی از آنها نیز به صورت اختصاصی می باشند. در ادامه به معرفی تجهیزات هر دو سیستم پرداخته می شود تا همه افراد با آنها آشنا شوند.

برای سیستم تبرید تراکمی معمولا از کندانسور، اواپراتور، کمپرسور، شیر انبساط، لرزه گیر و تابلو برق استفاده می شود. برای سیستم جذبی از تجهیزاتی مانند جذب کننده، کندانسور، اواپراتور، مولد بخار، شیر انبساط، لرزه گیر و تابلو برق استفاده می شود.

کاربردهای چیلر

یکی از کاربردهای اصلی که از انواع چیلر می شود، استفاده به عنوان تهویه مطبوع جهت خنک کردن ساختمان های بزرگ و چند طبقه می باشد. با توجه به هزینه بالای راه اندازی سیستم چیلر، برای ساختمان های کوچک کاربردی ندارد. از دیگر مواردی که می توان برای استفاده از چیلر به آن اشاره کرد، خنک کاری در سیستم های صنعتی می باشد. بدین ترتیب در شرکت های تولید پلاستیک، صنایع غذایی، قالب سازی، ریخته گری و... از چیلر صنعتی استفاده می شود.

عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت چیلر

عوامل بسیار زیادی را می توان معرفی کرد که بر روی قیمت تمام شده چیلر تاثیر گذار می باشند. در این مطلب به طور خلاصه به برخی از مهمترین این عوامل اشاره می شود تا عزیزان همراه بتوانند با این مقوله نیز آشنا شوند.

از بین عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت چیلر می توان به ظرفیت، دمای آب خروجی، نوع کندانسور، نوع کمپرسور و... اشاره کرد. معمولا کمپرسورها دارای انواع مختلفی بوده که بر اساس شرکت سازنده و کیفیتی که دارد، قیمت آنها متغیر است.

توضیحاتی پیرامون سردخانه صنعتی

سردخانه های صنعتی را می توان کوچک و یا بسیار بزرگ احداث کرد. تجهیزات خنک کننده را معمولا در یک مکان مخصوص قرار می دهند تا بتوان سرمای مورد نیاز را با توجه به فضایی که در اختیار بوده، تامین کرد. معمولا سردخانه صنعتی باید سرمای بسیار زیادی داشته باشد، زیرا قرار است در آینده حجم قابل توجهی از مواد فاسد شدنی درون این سردخانه قرار بگیرند تا کیفیت و تازگی خود را حفظ کنند.

چگونگی عملکرد سردخانه صنعتی

سردخانه های صنعتی دارای عملکردی مشابه با سایر تجهیزات خنک کننده دارد. از سیکل تبرید می توان برای تولید سرما در سردخانه صنعتی کمک گرفت. نقطه شروع سیکل تبرید تراکمی در سردخانه صنعتی، کمپرسور است. با توجه به اینکه نقش اصلی در تولید سرما را کمپرسور ایفا کرده، لذا می توان کمپرسور را قلب سیکل تبرید تراکمی دانست. فریون و ترکیبات آن می تواند گزینه ای بسیار مناسب برای تولید سرما در سردخانه های صنعتی باشد.

بی رنگ و بدون بو بودن فریون باعث می شود تا با استفاده از این گاز هیچ گونه مسمومیتی را شاهد نباشیم. با توجه به اینکه سردخانه صنعتی برای هر کشوری مورد نیاز است، لذا کشورهای پیشرفته در سال های اخیر تمرکز بیشتری بر روی این محصول داشته و نتیجه آن تولید سردخانه صنعتی بسیار پیشرفته بوده است.

معرفی انواع سردخانه صنعتی   سردخانه های صنعتی بالای صفر

ای نوع سردخانه های صنعتی برای ایجاد دماهای بالای صفر طراحی شده اند. بدین ترتیب در صورتی که نیاز است دمای سردخانه صنعتی بین 1 الی 15 درجه سانتیگراد باشد، می توان از سردخانه صنعتی بالای صفر استفاده کرد.

داروها و بعضی از مواد خوراکی به سرمای زیر صفر حساس بوده و در صورتی که بیش از حد سرد شوند، خاصیت خود را از دست می دهند. برای چنین محصولاتی، سردخانه صنعتی بالای صفر مناسب است.

سردخانه صنعتی زیر صفر

برای محصولاتی که نیاز به سرمای بسیار زیاد دارند و در دمای بالای صفر خراب می شوند، سردخانه صنعتی زیر صفر مناسب است. مواد پروتئینی از جمله محصولاتی بوده که باید در دمای زیر صفر آنها را نگهداری کرد. کمپرسور استفاده شده در این سردخانه ها معمولا از نوع چند مرحله ای می باشد.

سردخانه صنعتی دو مداره

این نوع سردخانه صنعتی توانایی تولید دمای بالای صفر و زیر صفر را دارد. بدین ترتیب به راحتی می توان کاربری آن را تغییر داد. در صورت تغییر کاربری بهتر است سردخانه به طور کامل تخلیه و ضد عفونی شده و سپس از آن استفاده کرد.

مزایای سردخانه صنعتی

یکی از مزایای سردخانه صنعتی، جلوگیری از خرابی مواد غذایی فاسد شدنی می باشد. معمولا تولید مواد غذایی فاسد شدنی اگر سردخانه صنعتی وجود نداشته باشد، بسیار کمتر شده و امکان وجود کمبود در بازار بیشتر می شود.

از دیگر مزایای این سردخانه ها می توان به تنوع آنها اشاره کرد. ابعاد این سردخانه ها می تواند بسیار بزرگ باشد و همچنین امکان تولید ای سردخانه ها به صورت ثابت و یا متحرک نیز وجود دارد.

معرفی تونل انجماد

تونل انجماد را می توان نوعی سردخانه در نظر گرفت که دارای تغییرات گسترده ای از نظر نوع سرمایش نسبت به سردخانه های معمولی می باشد. معمولا سرعت عمل سرد شدن محصولات در تونل انجماد می تواند اصلی ترین تفاوت آن با سردخانه های صنعتی باشد. تونل انجماد کمک می کند تا انواع مواد غذایی بدون اینکه با افت کیفیت مواجه شوند، نگهداری شوند. طعم و بوی مواد غذایی که در تونل انجماد نگهداری می شوند، تغییری نسبت به طعم و بوی تازه آن محصول ندارد.

ویژگی های انواع تونل انجماد

کم بودن زمان مورد نیاز برای منجمد کردن مواد مختلف می تواند یکی از اصلی ترین ویژگی های انواع تونل انجماد به شمار برود. کم شدن زمان انجماد باعث می شود تا ماندگاری محصولات بیشتر شده و از همه مهمتر، کیفیت محصول نیز ثابت باقی بماند. بدین ترتیب محصولاتی که از تونل انجماد خارج می شوند، پس از آب شدن یخ، تفاوت خاصی با محصول مشابه تازه ندارند.

تونل انجماد به خاطر سرعت بالای انجماد، از رشد هر گونه باکتری جلوگیری می کند. در واقع این باکتری ها در دراز مدت باعث خرابی محصول می شوند. به همین خاطر محصولات پس از خارج شدن از تونل انجماد هیچ گونه افت کیفیتی را تجربه نخواهند کرد.

کنترل تونل انجماد به صورت کاملا اتوماتیک انجام می شود. بدین ترتیب برای کنترل بخش های مختلف به نیروی انسانی نیاز ندارد. این موضوع در کاهش هزینه ها تاثیرگذار است. اتوماتیک بودن باعث می شود تا احتمال بروز خطای انسانی نیز از بین برود و پروسه انجماد به بهترین شکل ممکن انجام شود.

 

انتها رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم محمدرضا فروتن جلال آل احمد بازگشایی مدارس در سال 99 قربانعلی فرخزاد چیلر سردخانه صنعتی تونل انجماد رپرتاژ آگهی دارا دوم محمدرضا فروتن جلال آل احمد بازگشایی مدارس در سال 99 قربانعلی فرخزاد سردخانه های صنعتی باعث می شود سردخانه صنعتی تونل انجماد راه اندازی بدین ترتیب مواد غذایی سردخانه ها شیر انبساط بالای صفر خنک کننده زیر صفر بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاده‌های ۲۰ استان بارانی است/ ترافیک سنگین در محورهای شمالی

پلیس راهور با اعلام آخرین وضعیت ترافیکی در جاده‌های کشور اعلام کرد: بارش باران در ۲۰ استان گزارش شده است و از رانندگان درخواست می‌شود با احتیاط رانندگی کنند.

به گزارش مشرق، از پلیس راهور، آخرین وضعیت راههای کشور تا صبح روز پنجشنبه 13 اردیبهشت به شرح زیر است:

- تردد وسایل نقلیه از محور چالوس مسیر(شمال به جنوب) تا اطلاع بعدی ممنوع است.

- ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل پل زنگوله تا سیاه بیشه و محدوده های هریجان و هزارچم

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل تونل شماره ۱۱ تا ۱۳ و تونل شماره ۱۶ تا شهرستانک و تونل البزر تا انتهای آزادراه

- ترافیک سنگین در محور هراز مسیر (جنوب به شمال) محدوده مشاء و حدفاصل پلور تا وانا و محدوده بایجان

- ترافیک سنگین در محور فیروزکوه مسیر (جنوب به شمال) محدوده گیلاوند

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران - پردیس محدوده ابتدای آزادراه

- تردد روان در آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت)

بر اساس اعلام پلیس، محور هراز و آزادراه تهران - شمال دارای بارش باران و سایر محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

همچنین بارش باران در برخی از محورهای استان های آذربایجان غربی ، آذربایجان شرقی ، ایلام ، کرمان ، تهران ، هرمزگان ، قزوین ، فارس ، لرستان ، مرکزی ، مازندران ، همدان ، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان ، یزد، اصفهان، کرمانشاه، بوشهر، کردستان و چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آزادراه تهران شمال در محدوده تونل ۱۲ مسدود شد
  • برآورد ۲۱۸ میلیارد تومانی برای تونل بلوار شهید کبیری
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • السنوار بر این باور است که پیروز نهایی جنگ غزه خواهد بود
  • سه قطعه از محورهای شریانی هرمزگان بسته می شود
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها
  • این جاده یک‌طرفه شد
  • جاده‌های ۲۰ استان بارانی است/ ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • ترافیک سنگین در جاده چالوس
  • ترافیک سنگین و اجرای محدودیت تردد در آزادراه تهران - شمال